Styrelsen informerar

Vi ska bli bättre på att uppdatera hemsida från och med nu och nedan kommer några nyheter och rekommedatiober 

FÖNSTERRENOVERING

Fönsterrenoveringen är nu klar inom utsatt tid och budget. Detta innebära att alla lägenheter i tegeldelen har fått fina, täta, energieffektiva fönster i tidsenlig stil. Det kalldrag som har funnits har försvunnit.

Om ni har några synpunkter eller hittar några brister kring projektet så anmäls de direkt till

sven@brfektorpsvagen.se för att åtgärdas inom garantitiden.

 

OVK MÄTNING OBS VIKTIGT!

Styrelsen har tidigare informerat om OVK mätning den 23-24/9 och har även erbjudit hjälp till alla som har behövt hjälp med rengöring av tilluftsventilerna. Vi ber även alla medlemmar att rengöra utluftsventilerna i köket och badrummet.

 

TRÄDGÅRD OCH INNERGÅRD

Under våren och sommaren har det jobbats runt förening för att göra vår gård så trevlig som möjligt. Styrelsen har också tagit ett beslut om att bygga en bättre grill/samlingsplats på innergården, mera information om denna kommer.

 

RADONMÄTNING

Korttidsmätning i fyra lägenheter i 11:an bv samt 1tr visar inte på någon skadlig halt av radon. Under mätbart värde. Ny mätning behöver göras i vinter för att få in en godkänd mätning i kommunens register.

 

NYHETSBREV ELEKTRONISKT

Vi hoppas också att så många som möjligt vill ta del av våra framtida nyhetsbrev och övriga ärenden elektroniskt. Anmälan till detta görs genom att skicka ett mail till styrelsen@brfektorpsvagen.se med ämne NYHETSBREV.

 

 

SOPSORTERING

 

Styrelsen vill också påminna om att det är varje medlems ansvar att ta hand om sitt avfall,

finns inte möjlighet att köra bort det till en återvinningscentral så finns det andra alternativ, tex. tiptapp, för att lösa problemet. Det är helt oacceptabelt att det lämnas sopor och avfall på annan än avsedd plats. Det ser mycket otrevligt ut och drar till sig råttor.

Föreningen har i dagsläget bara sopkärl för hushållssopor. Det är bara tillåtet att lämna hopknutna soppåsar med hushållssopor i dem, dvs. ogiftigt och ofarligt avfall som inte kan sorteras på annat sätt. Det är inte tillåtet att lämna sopor utanför sopkärlen. Nacka kommun har satt upp en återvinningstation utanför ICA. Det finns återvinning för textil, glas,

papper, tidningar, plast och metall. Vi uppmanar alla att återvinna så mycket som möjligt.

 

DÖRRKOD

 

Precis som i alla föreningar så händer det att folk flyttar och nya kommer in, vi har också senaste åren haft flertal projekt där folk utanför föreningen har fått tillgång till vår dörrkod. Därför vill vi för allas trygghet passa på att byta koden. Av säkerhets skäl finns koden enbart att få inne i huset. Om inte kan ni kontakta styrelsen.

 

TAKTERRASSER PÅ GRÅBO

 

Vi vill också passa på att påminna alla som bor i Gråbo att det är varje medlems ansvar att putsa och städa sina brunnar under takterrasserna.