Styrelsen informerar

Öppning

Hej alla medlemmar på Ektorpsvägen. Jobbet kring vår förening pågår kontinuerligt och även om man inte alltid ser styrelsens arbete så jobbas det för fullt i tysthet. Några saker som vi har beslutat om eller gjort under senaste tiden kommer nedan.

ComHem OBS VIKTIGT!

Styrelsen har förhandlat fram ett nytt avtal med ComHem som börjar gälla från och med 1 mars. Detta innebär i korthet att bredbandsavgiften läggs på avin varje månad för ett reducerat pris. Vad behöver varje medlem göra? Ditt egna avtal kommer automatiskt att flyttas över och era fakturor kommer att upphöra. Hastigheten som ingår i vårt nya avtal är 250/50 och för att få ta del av detta behöver man ringa ComHem på 90 222. Har man samma hastighet idag behöver man inte göra något, har man en högre hastighet vilket några har så kommer mellanskillnaden mot vårt avtal att faktureras på varje enskilt hushåll.

 

Snöskottning

Under hösten tog styrelsen ett beslut om att inte anlita en extern part för att sköta om snöröjning framför våra portar, detta pga av höga kostnader och oregelbundna tider. Vi har istället haft ett rullschema i styrelsen och skött om detta själva. Det självklart alltid att förbättra men vi tror att tiden snön har fått ligga kvar är betydligt kortare nu än om vi skulle ha anlitat någon annan. Vid frågor eller funderingar kring detta går det bra att kontakta styrelsen på styrelsen styrelsen@brfektorpsvagen.se

 

Laddstolpar

Mot ett grönare Sverige så kommer nedan några saker, vi har beslutat om att installera laddstolpar för bilar i garaget, arbetet pågår för fullt och beräknas vara klart inom några

 

 

veckor. Styrelsen har tagit fram ett förslag på en månadskostnad på 200kr/mån för tillgång till el. Detta motsvarar föreningens kostnad för att installera en ny stolpe. Exakt hur det kommer att fungera i praktiken kommer att beslutas på styrelsemötet 10 februari.

 

Kompost och sortering av sopor

Som många har märkt så har vi införskaffat hantering av matavfall och många har redan nu börjat använda detta, toppen! Detta på sikt reducerar våra kostnader. Vi har även tagit beslut om att införskaffa en återvinningscentral i garaget, mera info om detta kommer.

 

Ballofixer

En entreprenör kommer inom kort att byta ut alla ballofixer (avstängare) på inkommande vatten under diskbänk i lägenheter som byggdes då huset byggdes. Vet du med dig att dessa ballofixer redan är utbytta hör då av dig till styrelsen via mail eller brev.

 

Cyklar i garaget

Cyklar som inte bedöms vara i bruk (saknar sadel, har punktering, lösa delar, etc.) kommer att flyttas till ett förråd i garaget under februari och efter 6 månader kasseras. Misstänker du att din cykel flyttats felaktigt så ta snarast kontakt med styrelsen.

 

Nyhetsbrev

Vi hoppas också att så många som möjligt vill ta del av våra framtida nyhetsbrev och övriga ärenden elektroniskt. Anmälan till detta görs genom att skicka ett mail till styrelsen@brfektorpsvagen.se med ämne NYHETSBREV.